Лудогорец стартира българското участие в евротурнирите днес с домакинство на грузинския Динамо Батуми в среща от първия предварителен кръг на Шампионската лига. Мачът ще се играе днес от 21:00ч. в Разград. 

Двубоят е много важен за българския шампион, защото ако отстрани грузинците и съперникът си във втория предварителен кръг тимът си осигурява минимум участие в групите на Лигата на конференциите. 

Лудогорец не е влизал в групите на Шампионска лига от сезон 2016-2017. 

Сега също е доста трудно за българския шампион да стигне до новия формат на турнира, който реално ще е под формата на лига. 

На този етап Лудогорец ще е непоставен ако стигне до третия предварителен кръг на Шампионска лига, а ако иска да стигне до групите тимът може да има за съперник много тежки съперники като ПАОК, Макаби Тел Авив, Ференцварош, Карабах, Слован Братислава, Бодьо/Глимт, Рейнджърс, Славия Прага, РБ Залцбург и Лил.

Реваншът е на 17 юли от 20:00ч., а победителят си осигурява място във втория предварителен кръг на Шампионската лига, където го очаква победителя от сблъсъка между Пюник Ереван и Динамо Минск.

Загубилият ще играе срещу победителя от Дъ Ню Сейнтс или Струга във втория предварителен кръг на Лигата на конференциите.