Лудогорец грабна осма поредна титла в българското футболно първенство. Орлите победиха гостуващия Черно море с 4:1 и по този начин запазиха върха, след като имаха аванс от 1 точка пред втория ЦСКА. Орлите изиграха неубедителен сезон, особено през втората му половина, но това не им попречи отново да бъдат над всички. Преследвачите ЦСКА и Левски така и не успяха да намерят себе си и през тази година, и не можаха да се възползват от грешните стъпки на Лудогорец. Все пак орлите не допуснаха загуба от преките си контуренти през сезона, така че титлата им е напълно заслужена.

Черно море игра без доста от титулярите в Разград и така изходът от двубоя изглежддаше предрешен. Първото попадение реализира Димо Бакалов в десетата минута. В 23-ата Жоржиньо изравни. Радостта на гостите бе кратка, тъй като Якуб Шверчок вкара втори гол за своя тим в 32-ата минута. В 58-ата минута Шверчок отбеляза втори гол и по този начин осигури два гола аванс на своя тим. В 70-ата минута Шверчок оформи своя хеттрик.

В същото време ЦСКА победи Ботев с минималното 1:0 на Армията. Защитникът на канарчетата Кристиян Димитров, който попари червените с гола си в реванша от полуфинала на турнира за Купата, изобщо не бе в групата за двубоя, а Тодор Неделев бе сменен от Феребори Доре в началото на второто полуреме. Двата тима си размениха по няколко възможности, а в 75-та минута домакините нацелиха напречната греда чрез Пинто. В последната минута Жоржиньо все пак успя да донесе успеха на червените, а канарчетата могат да съжаляват за изпусната точка, макар и тя да бе без никакво значение.

Така в крайното класиране шампион е Лудогорец, пред ЦСКА, Левски, Берое, Черно море и Ботев. Лудогорец ще играе в Шампионската лига, ЦСКА и носителят на Купата на България Локомотив Пд - в Лига Европа, третият ни участник в Лига Европа ще определи баражът между Левски и Етър на 28 май в София.