Домакински мач при закрити врати за фенове е най-малкото, с което България може да се отърве след снощните ексцеии на мача с Англия, загубен от нашите с 0:6. Двубоят два пъти бе прекъсван заради расистки подвиквания на фенове към Тайрън Мингс и Рахим Стърлинг и нацистки поздрави. Бе отправено и официално предупреждение. Справка в нормативните документи на УЕФА сочи, че санкцията би трябвало да бъде слеващият ни домакински мач да бъде на празен стадион. Кампании и организации против расизма обаче призовават за по-тежки наказания, като отнемане на точки или най-лошото - да ни изхвърлят от надпреварата за европейското.

От организацията FARE /футбол срещу расизма в Европа/, заявиха, че ще бъдат събрани всички доказателства от представителите, които бяха внедрени на трибуните на стадион "Васил Левски" снощи. Заедно с наличните тнелевизионни кадри, всички материали ще бъдат предадени на УЕФА, която ще започне разследване и съответно ще предприеме санкции срещу националния ни отбор.

Имаше расизъм на трибуните и това е вън от всякакво съмнение, заяви шефът на организацията FARE Пиара Повар, цитиран от Дейли Мейл. нашите наблюдатели ще играят ключова роля в оформянето на доказателствените материали. За нещастие лошите очаквания се оправдаха, а част от българскитге фенове сякаш бяша твърдо решени да ги сбъднат, допълни той.