Старши треньорът на националния отбор Илиан Илиев и капатанът Кирил Десподов дадоха пресконференция преди мача с Люксембург утре на Колежа от 19:00ч. Двубоят е трети за националите в Лигата на нациите, а те имат до момента 4 точки.

 "Нямаме контузени играчи. Надявам си да сме спокойни. Имахме дълга седмица и се надявам да сме концентрирани, както се случи в предните мачове. Публиката ни даде енергия в предния мач срещу Северна Ирландия. Футболна е публиката в Пловдив и се надяваме на подкрепа. Среща ме отбор, който се представя добре и стигна до бараж за Европейско. Още не сме решили кой ще играе на мястото на Илия Груев. Утре имаме дълъг ден и тогава ще се реши", каза националният селекционер.

"Хората се интересуват с какъв състав ще излезем. Това е много по-добре отколкото никой да не следи националния отбор. Липсваше ни импулс в последните години. Надявам се след утрешиния мач да сме първи в групата. Загубите на Люксембург ни учудиха, особено тази с Беларус", заяви Илиан Илиев.

"Рано е да говорим дали сме фаворити. Ситуацията е доста позитивна и знаем колко важен е мачът. Утре ще ни помогне много ако спечелим трите точки. Има позитивизъм, утре ще има пълен стадион и хората ни подкрепят. Пълен стадион ще ни даде повече криле. Надявам си утре пак да е така и да излезем с позитивен резултат. Люксембург играят добър футбол и са най-обигран отбор в групата", каза капитанът Кирил Десподов.