Идеята лансирана от ФИФА световните първенства по футбол да се провеждат на всеки две години най-вероятно няма да се осъществи, след като и Южноамериканската футболна конфедерация КОНМЕБОЛ заяви, че всички нейни страни членки, включително петкратните световни шампиони Бразилия и двукратният световен шампион Аржентина ще бойкотират Мондиала.

Това е втори удар за ФИФА, след като и УЕФА се обяви твърдо против тази идея. Президентът на централата Александър Чеферин заплаши с бойкот ако от 2026 Световното е на всеки две години.

Идеята на ФИФА беше държавите на Мондиал да се увеличат на 48 от 2026 и то да започне да се провежда на всеки две години, а не както е до сега на всеки четири. 

Двете централи обявиха, че това ще загърби 100-годишна световна футболна традиция.
 
На 20 декември ще се проведе среща на върха между всички футболни асоциации и тогава ще бъде взето окончателното решение. Въпреки това по всичко изглежда, че Световно първенство на всеки две години трудно ще се състои. 
 
Следващият Мондиал ще е догодина през 2022г., но заради домакина Катар то ще се състои не през лятото, а от 21 ноември до 18 декември.