Пловдивските футболни клубове, Община Пловдив и пловдивските депутати ще се обединят около идеята стадион Пловдив да стане част от съвместната кандидатура на България с още три балкански страни - Сърбия, Румъния и Гърция за европейското по футбол през 2028 година или световното през 2030 година.

Кметът на Пловдив Иван Тотев разкри, че тази седмица ще проведе среща с представители на Ботев, Локомотив, Марица и Спартак и заедно с депутатите ще излезе с обща позиция в подкрепа на идеята за стадиона.

"Искаме да покажем, че всички сме единни за това съоръжението да се превърне в един модерен стадион и да спрат спекулациите, че няма кой да играе на него", заяви Иван Тотев.

Припомняме, че преди броени дни спортният министър Красен Кралев заяви, че няма смисъл да се прави стадион в Пловдив само за едно-две дербита годишно.

"Пловдивската общественост трябва да покаже, че иска това съоръжение, а клубовете - че са готови да го ползват", заяви Кралев след подписването на меморандума за съвместната кандидатура в Солун преди броени дни.

Ако стадион Пловдив бъде включен в кандидатурата и претърпи съответната реконструкция, атлетическата му писта ще бъде премахната и ще бъде построен изцяло нов стадион за лека атлетика на стойност 5-6 милиона лева.