Президентът на БФС Борислав Михайлов последва призива на премиера на България Бойко Борисов и официално подаде оставка. Ето какво се казва в изявлението на сайта на БФС:

Днес президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов подаде оставка, която ще бъде представена пред членовете на Изпълнителния комитет на заседанието в петък. Позицията му е следствие от създалото се напрежение в последните дни; обстановка, която е в ущърб на българския футбол и на Българския футболен съюз.

След дългите години, прекарани на поста, и с множеството си контакти на високо международно ниво, г-н Михайлов изразява категоричната си готовност да продължава да помага за развитието на българския футбол по всякакъв начин.

Два часа по-рано Михайлов не смяташе да подава оставка. Говорителят на футболния съюз Христо Запрянов обясни, че бившият вратар ще коментира искането на премиера и ще отговори на журналистически въпроси в петък. 

Междувременно скандалът с расистките изцепки по време на снощния мач на стадион "Васил Левски" се разрасна.  Британският премиер Борис Джонсън поиска жестоки санкции за България, а английският национал Рахим Стърлинг написа "Добър ход, господин Борисов" в Туитър. 

Бойко Борисов поиска оставката на Борислав МихайловПравителството спира финансирането на българския футболен съюз