Седмото издание на международния турнир по минифутбол "Балканска Купа Vambos" стартира тази вечер в София. Мачовете ще се играят на спортен комплекс "Царско Село", като в надпреварата ще участват едни от най-добрите отбори, не само в България, но и на Балканския полуостров. Това ще е седми пореден път, в който интернет платформата "Vambos", добила все по-голяма известност, ще събере елита в минифутбола.  В турнира ще участват отбори от седем български града, както от Сърбия и Румъния. Този път организаторите са намалили бройката на участниците до 16 тима, за да увеличат качеството.

Първата група противопоставя настоящия балкански шампион и участник на "Vambos Световна Купа Париж" "e-Dynamix" от Стара Загора срещу шампионите на Букурещ "Sporting", носителят на "Купата на Лигата" на Стара Загора "Траките" и многократният първенец на Хасково и София "Тигрите на Аркан".

Втората група събира носителите на второто издание на "Балканската Купа" и десетократни шампиони на Варна в лицето на "MFC CSKA" (Varna Firm) с първенците на Белград "Cafe Club Paradise", шампионът на лигата в Стара Загора "АФК Верея" и "ФК Пустиняци", който е редовен участник на големите форуми на Вамбос, а също и едни от лидерите във "Фирмената Лига".

 Група "С" събира шампионът на предишното издание на "Балканската Купа", провело се на "Царско Село" - "Wyscout", с отбора, който тогава те победиха на финала "Фантастико" (Враца) - носител на купата в Пловдив и Враца. Другите им съперници са спечелилият лигата в Бургас "Диалог 359" и вицешампионът на летния турнир в столицата "House Stark".

В третата група е летният шампион на София "Coriti" и многократен шампион на Пловдив "Карамба", притежаващ две сребърни отличия и едно бронзово такова от този турнир. Останалите два тима са софийските "Младежите" - шампион на "Предсезонна Купа Вамбос" и бронзов медалист от балканското първенство във Варна, и един от най-известните отбори в Стара Загора "Спортинг", в чийто състав се състезаваше Ваня Джаферович на предишното Балканско в София.

Наградите включват професионална футболна екипировка от известна глобална марка, брандирана изцяло по желание на шампионите, оригинална футболна топка за носителите на сребърните медали, квота за осмото издание на турнира в Слънчев бряг, купа, медали, индивидуални призове, както и много допълнителни награди от партньорите на Вамбос.

Надпреварата ще започне тази вечер от 19:00 в залата на "Царско Село" и ще продължи до неделя, а шоуто е гарантирано, обещават организаторите.