Наполи излезе с официално изявление относно ситуацията с крилото на тима Хвича Кварацхелия. По-рано бащата на футболиста Бадри Кварацхелия и агентът на грузинския национал Мамука Джугели заявиха, че искат играчът да смени отбора това лято.

"В отговор на думите на агента на Кварацхелия и баща му, нашият клуб напомня, че Хвича има договор с нашия клуб, който е за още три години. Кварацхелия не е в списъка ни за трансфер. Агентите и бащите на играчите не решават тяхното бъдеще. Това решение остава за Наполи, докато договорът е в сила. Край на историята“, се казва в изявление, разпространено от неаполитанците.

Бадри Кварацхелия преди това каза, че иска синът му да смени отбора през летния трансферен прозорец. "Не искам Хвича да остане в Наполи. Той работи с трима различни треньори през последната година, което наистина ме притеснява. Решението, разбира се, е негово, но не ми харесва тази ситуация. С Хвича все още не сме обсъждали тази тема и няма да го направя до края на Евро 2024“, заяви Кварацхелия-старши пред грузинската медия Sport Imedi. “Не искам хората да си мислят, че Квара желае да остане в Наполи. Искаме да си тръгнем, но чакаме края на Европейското първенство, за да не безпокоим Квара. Приоритетът е той да се присъедини към отбор, който играе в Шампионската лига”, каза от своя страна агентът Джугели.

Хвича Кварацхелия в момента е на Европейското първенство с отбора на Грузия. Той играе за Наполи от юли 2022 г. През сезон 2022/23 футболистът стана шампион на Италия като част от отбора. През сезон 2023/24 крилото вкара 11 гола и направи 9 асистенции в 45 мача за неаполитанците във всички турнири. Според информации звездата на “партенопеите” е основна трансферна цел на френския шампион Пари Сен Жермен.