Ботев отново не успя да спечели три точки и продължава да крета на предпоследно място в класирането на efbet Лига. Канарчетата завършиха 1:1 с Арда в Коматево и не познават вкуса на победата вече в седем кръга. Жълто-черните имат само 9 токи в актива си и са на 12 пункта от първата шестица. Отборът на Ферарио Спасов не може да бъде винен в липса на желание и амбиция, игра мотивирано, но явно възможностите на този етап не позволяват повече. В края и добрите намеси на вратаря Караджов спасиха Арда от загуба. В отсъствието на контузените Антонио Вутов и Александър Тонев Ботев излезе с двама юноши сред титулярите – Димитър Тонев и Станислав Шопов. Канарчетата първи вкараха гол, но допуснаха изравняване буквално в ответната атака на Арда.

Двата отбора започнаха твърде предпазливо, като в първите минути играта се водеше между двете наказателни полета. Постепенно играчите на Ботев се активизираха и стигнаха до две добри ситуации. Най-напред Димитър Пиргов не можа да намери очертания след удар с глава след корнер отдясно. След това при една бърза контраатака Станислав Шопов изведе Виана зад гърба на отбраната на Арда, но бразилецът стреля твърде слабо и право в ръцете на вратаря Иван Караджов. Гостите също поглеждаха към вратата на Ботев и отправиха два опасни далечни удара – шутът на Радослав профуча покрай гредата, а този на Матеус Леони бе отразен от вратаря на Ботев Янко Георгиев.

След почивката Арда натисна и създаде няколко опасности пред вратата на канарчетата. В 63-тата минута обаче жълто-черните поведоха в резултата. Те разиграха добра контраатака отдясно, започната от Неделев, Филипов центрира право на главата на Виана, който прати топката в долния десен ъгъл. Отговорът на гостите бе мълниеносен и се изравниха в 65-та, след като непокритият Коконов засече отблизо подаване отдясно. До края Ботев натисна и можеше да вкара втори гол, но удари на Перван и Виана с глава отблизо бяха спасени от вратаря, а далечен шут на Неделев профуча покрай гредата.

БОТЕВ (ПЛОВДИВ) - АРДА (КЪРДЖАЛИ) 1:1

1:0 Виана (63)

1:1 Коконов (65)

БОТЕВ: Янко Георгиев, Филип Филипов, Кристиан Димитров, Димитър Пиргов, Лазар Марин, Лъчезар Балтанов, Марко Перван, Димитър Тонев, Тодор Неделев, Станислав Шопов, Фернандо Виана

АРДА: Иван Караджов, Зоран Гаич, Илиас Хасани, Матеус Леони, Конър Рандал, Дарен Сидоел, Деян Лозев, Жоао Аморим, Румян Ховсепян, Радослав Василев, Иван Коконов

СЪДИЯ: Драгомир Драганов

СТАДИОН: "Ботев 1912"