"Проблемът с дейностите по стадион Христо Ботев са заради проектанта арх. Георги Савов", заяви кметът Здравко Димитров.

По-рано днес от Сдружение на Ботев изпратиха писмо заради забавянето на строителните дейности и дадоха краен срок за линеен график за приключването на ремонта.

Зико обясни, че архитектът, който прави препроектирането е обещал да го предаде още през ноември, но не е спазил това обещание. Поради това в четвъртък ще има среща с него и изпълнителя от фирма ПИМК.

"Ако бях архитект да седна да помогна. Има гласувани пари и той ще ги получи. Проблемът е там. Разбирам фирмата изпълнител, която реално не може да започне дейности, тъй като няма проект", заяви градоначалника.

Той добави, че час по-скоро трябва да се възобновят дейностите, тъй като строителните материали и инфлацията могат да оскъпят стадиона.

Припомняме, че собственикът на ПИМК Илиан Филипов заяви, че в момента, в който получи проекта ще бъде разгърнато строителството и ще се довършим първия етап.

Илиян Филипов: Чакам новия проект за Колежа , щом го получа – разгръщам строителствотоДадох ултиматум на арх. Славов за препроектирането, но всяка промяна – води до забавяне, каза собственикът на ПИМК