Джонатан Перейра ще пропусне предстоящия шампионатен мач срещу Дунав (Русе). Защитникът е с болки в бедрото и няма бъде използван от наставника на "канарчетата" Николай Киров. Медицинският щаб на "жълто-черните" продължава лечението на десния бранител. Перейра тренира по индивидуална програма, като направи упражнения на един от терените на базата на клуба. Мачът с Дунав ще пропусне и капитанът Лъчо Балтанов, който също е с травма.

Междувременно най-новото попълнение Александър Тонев направи първата си тренировка с екипа на Ботев. Нападателят проведе индивидуално занимание само няколко минути, след като сложи подписа си под договора с пловдивчани. В същото време "жълто-черните" проведоха тренировка на един от терените на "Футболен комплекс Ботев 1912". Заниманието бе изпълнено с много смях и забавление, а за това спомогна и играта на народна топка, в която някои от играчите демонстрираха завидни умения.

След тренировката момчетата на Николай Киров се подложиха на възстановителни процедури в СПА-центъра на комплекса. В петък ботевистите ще тренират сутринта, след което ще отпътуват за Русе. Двубоят е в събота от 12.30 часа.