Треньорът на Ботев Азрудин Валентич коментира представянето на тима в интервю пред Диема спорт. Ботев стартира плейофите в елита в сряда с гостуване на Черно море във Варна.

"Обичам да работя в клубове, които имат много фенове, имат енергия. Аз съм треньор с огромна енергия. Може би това не си личи по време на мачове, защото тогава съм спокоен, но на всяка тренировка го показвам. Мисля, че енергията на този клуб, на феновете и моята могат да се слеят и да изградим нещо голямо", започна Валентич.

"Най-доброто ни представяне може би беше срещу Левски. Завършихме 2:2, но водехме с 1:0. Изпуснахме много шансове, но видях отбор, който мисли. Последните 28-29 години не бяхме печелили тук. Взимали сме само точка. Казах им на полувремето – момчета няма какво да губим, излизаме и продължаваме да играем. Второто полувреме срещу Левски беше футболът на Вали – екстремно бърз, екстремно агресивен и с бързо темпо с топката. Видях отбор с друга нагласа, който иса да спечели мача. Отбор, който вярва, че може да сечели. Най-лошото представяне беше срещу Монтана в Пловдив. Монтана игра много дефанзивно, а ние бяхме бавни. За целия мач имахме само един шанс. Тогава си казах: "Имаме проблем, трябва да променим нещо". Тогава променихме методите на тренировка – станаха доста по-семпли, но и доста по-ефективни, с повече интензитет и агресия", каза Валентич. 

"За мен най-впечатляващо от началото на подготовката до първия мач с Арда беше промяната в манталитета за този един месец. Преди да дойда тук, Ботев имаше загуби с 0:3, 0:4 дори 0:6. Нито един мач след това не се предадохме, играхме до последната секунда, включително и срещу Лудогорец", каза още треньорът на Ботев.