Старши треньорът Ферарио Спасов бе доволен от победата на Ботев с 1:0 срещу Левски в Коматево. Той заяви, че отборът му е играл тактически правилно.

Бяхме по-силни в спазването на тактическата дисциплина, знаем, че Левски са по-добре от нас във физическо отношение, играхме по-правилно, вкарахме много красив гол, след добра атака. Изпуснахме и положение на Слави Шопов, Левски имаха доста малко положения пред нашата врата, които дойдоха повече след центрирания. Логично спечелихме. Първо, всички го искахме. Второ, подкрепата на публиката беше страхотна. Успяхме да победим отбор с амбиция за челните позиция. Срещу Лудогорец създадохме също положения, но загубихме, каза Спасов.

Победата днес не трябва да ни превъзбужда, но победите над водещите отбори дават самочувствие на футболистите, на феновете, на ръководството. Всичко, което става е благодарение на труда на играчите, в тренировките, те се мъчат да повярват на тактическите изисквания, които имаме към тях. Моята кариерата винаги е била в такива ситуации, поемал съм отбори в доста тежко положение. Сега поех отбор, изиграл доста неубедителни игри, завърши старши треньорът на канарчетата.

За мен основната причина си е в нас. Това, с което бяхме силни, днес го нямаше. Тази агресия, да сме близо до противника, а и започнахме много колебливо. Дадохме криле на съперника. Трябваше да започнем така, както го завършихме. Ботев е един изключително силен отбор. Не ни изненада, изненада ни агресията, на която разчитахме, каза треньорът на сините Петър Хубчев.

Ботев удари Левски за втора поредна победаЖълто-черните скъсаха гостите от контри, пропуснаха още голове, оставиха Локо на 2-ро място