Процедурата по тегленето на заем от Фонда за градско развитие за дострояването на стадион „Христо Ботев“ е много бърза и не би трябвало да доведе до забавяне на възобновяването на ремонтните дейности на Колежа. Това заяви кметът на Пловдив Иван Тотев пред trafficnews.bg. Големият проблем беше да се види дали изобщо е възможен подобен ход, тъй като промяната на плановете по принцип отнема около година. Трябваше само да напишем подкрепително писмо до управляващите органи, че проектът е допустим, което и направихме. Това бе достатъчно условие да започнат преговори с Фонда. Оттам нататък тези преговори са само банкови, допълни кметът.

Припомняме, че необходимият документ бе издаден на основание на положителното становище на Междинното звено по приоритетна ос 1 по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 година. В него се подчертава, че проектът е в съответствие с приоритетите в Интегрирания план за градско възстановяване и развитие и се изразява принципна подкрепа за финансирането му чрез финансови инструменти по Приоритетна ос 1 на ОПРР.

От ФК Ботев пък официално увериха, че потвърждават твърдото си намерение да изпълнят проект „Реконструкция, основен ремонт и реновиране на трибуните на стадион „Христо Ботев“  в рамките на договорения срок.

Ботев с важно съобщение за КолежаНяма пречки за заема от Фонда за градско развитие

Искове срещу Ботев за 25 милиона лева бавят строежа на КолежаСобственикът Георги

Самуилов: Не коментирам

Държавата удря рамо за строежа на КолежаИма възможности за финансиране от Фонда на фондовете