Община Пловдив пусна обществената поръчка за пряко договаряне за препроектирането на ст. „Христо Ботев”.  Сумата е 294 000 лева без ДДС, а срокът за изпълнение на услугата е 15 работни дни, като същият започва да тече от възлагане на изпълнението с писмо. При откриването на процедурата не е осигурено финансиране за обекта, поради което в договора ще бъде включена клауза за отложено изпълнение. Средствата ще бъдат заложени в бюджета на Община Пловдив за 2022г.

Обществената поръчка ще бъде възложена на „Вамос“ ООД – дружеството, изготвило първоначалният проект, тъй като е налице авторско право.

С пълно единодушие общинарите отпуснаха 5,6 млн. лева за Колежа и ЛаутаВ залата бяха представители на фенклубовете на двата отбора и собственикът на PIMK

Одобрените и съгласувани инвестиционни проекти включват следните части - "Архитектура"; "Пожарна безопасност"; "Вертикална планировка"; "Конструктивна"; "ПБЗ"; "ВиК"; "ЕЛ"; "Отопление и Вентилация"; "Енергийна ефективност"; "Пътна".

Сумата е част от отпуснатите 2,8 млн. лева от Общинския бюджет, които ще бъдат залегнали в бюджета за 2022 година. В нея е и сумата за седалки.

Преди дни кметът Здравко Димитров заяви, че в момента се подготвя процедурата, като съвсем скоро ще бъде обявена и тя. Очакваната стойност е около 2 млн. лева.

На последната сесия собственикът на ПИМК Илиян Филипов разкри подробности за строителството на стадион "Христо Ботев".

"Допълнителните средства, които се гласуваха са всички, които не попадат в обхвата на поръчката - за проектиране, седалки и тревните покрития на стадиона. За строителството са отпуснати 25 млн. правихме няколко плана, които да видим до каква степен ще бъде завършен стадиона. Съоръжението ще има 18 777 места със стопроцента завършени сектори. Без да се довършват помещенията в сектор А където е основно много пари в този проект”, каза Филипов. Той допълни, че трябват още 22 млн., но смята, че с 15 млн. може да се довърши със стопроцентова завършена козирка.

Илиян Филипов: До 5 месеца завършваме "Колежа", трябват още 15 млн. лева за пълния проектСобственикът на ПИМК разкри подробности за строителството

"