Звездата на Ботев Тодор Неделев остана трети в класацията Футболист на годината на България. Преди година Тошко бе на същата позиция, а постоянните му изяви в Ботев явно не се оказаха достатъчни за доверието на журналистите, които гласуваха в анкетата. Благодаря на тези, които гласуваха за мен , както и на онези, които не са гласували за мен. Ще се постарая през тази година с още по-силни игри да заема по-горно място в подреждането, каза Неделев. Носител на приза е звездата на ЦСКА Кирил Десподов, пред вратаря на Славия Геаорги Петков, като борбата бе много оспорвана и тримата се събраха на разлика от 10 точки. И Петков и Неделев заслужаваха тази награда, каза Десподов, който беше на церемонията с приятелката си Веселина - щерката на Цветелина Бориславова.

Неделев грабна приза за най-добър полузащитник. Той изпревари в класацията Марселиньо от Лудогорец и Кирил Десподов от ЦСКА. Голът му от центъра в дербито срещу Локо обаче остана втори в допитването. На първо място е задната ножица на нападателя на Етър Иван Петков срещу Славия.

Легендата на Локо Мартин и настоящ играч на Берое Камбуров е най-добър нападател, изпреварвайки Клаудио Кешерю от Лудогорец, взел наградата за най-добър чужденец в първенството, и Станислав Костов от Левски. Николай Бодуров от ЦСКА е най-добър защитник пред Антон Недялков и Лудогорец и Ейолфсон от Левски. Георги Петков от Славия е номер 1 при вратарите, следван от Ренан /Лудогорец/ и Даниел Кайзер /Ботев/ и Душан Перниш /Берое/. Националният селекционер Петър Хубчев грабна приза за най-добър треньор, следван от Димитър Димитров – Херо /Лудогорец, Иртиш, Казахстан/ и Златомир Загорчич /Славия/.

Младият футболист на СК Слънце (Хасково) Михаел Русенов Ангелов получи наградата „Лъвско сърце – Трифон Иванов“. 10-годишният Михаел тренира активно от 2014 година, въпреки че страда от тежко вродено заболяване - артрогрипоза, характеризирана с ограничено движение на ставите, на по-късен етап понякога и с парализа.