Старши треньорът на Ботев Пловдив Душан Керкез не потвърди, но и не отрече за интерес от страна на ЦСКА към него. Подобни слухове се появиха в медийното пространство. В същото време той сподели, че води преговори с клуба за нов контракт, но все още няма нищо финализирано.

„Аз съм тук, аз съм в Ботев и докато съм тук, ще давам най-доброто от себе си. Хората, медиите могат да казват каквото искат, това е тяхно право. Тук съм, ще видим какво ще донесе бъдещето. Искам да остана тук“, категоричен беше наставникът на „канарчетата“ в предаването „Домът на футбола“ по Диема спорт.

Запитан за преговорите с ръководството за евентуален нов договор с Ботев, специалситът сподели:

„Във футбола има най-различни информации. Преговаряме с клуба за нов договор, но докато не стане, не ми се иска да казвам нищо. Във футбола има и лошите резултати, тогава трябва да си направиш оценка. Чувствам се добре тук, щастлив съм, но все още има някои детайли за изчистване, разбира се, и клубът трябва да е щастлив с мен. Изпитвам уважение към всички в клуба.“

“Ботев е в процес. Тимът се развива като отбор, като клуб, и като всяко нещо в процес на работа, просто имаме нужда от време. Подобряваме се, но трябва да продължим да работим. Имаме прекрасен стадион и фенове и просто се нуждаем от време, за да постигнем нещо значимо”, допълни треньорът.

Душан Керкез е категоричен, че амбициите му са да класира тима за евротурнирите.

Той сподели мнението си и за Георги Николов: “Знаете, че във футбола промените се случват. Необходимо е време за новия играч да се адаптира, а и отборът да го приеме, с упоритост нещата ще се случат. Той е младо момче и трябва да се справя с напрежението. Мартин Секулич също в добър нападател, така че те са добра конкуренция. В същото време имаме четирима прекрасни вратари. Ханкич не успя да осъществи трансфер, но ние имаме конкуренция на този пост.“

Душан Керкез смята да продължи да залага на млади играчи в Ботев Пд.

„Трябва да поздравя треньорите в академията на Ботев, които са работили много добре с младите ни играчи. Те трябва да продължат да работят, младите имат нужда от подкрепа, ще имат спадове и възходи, но е важно да продължат да работят“, сподели още треньорът.

Йонас Там и Емануел Уме се очаква да се възстановят скоро и да бъдат на разположение.

„Във футбола има най-различни информации. Преговаряме с клуба за нов договор, но докато не стане, не ми се иска да казвам нищо. Във футбола има и лошите резултати, тогава трябва да си направиш оценка. Чувствам се добре тук, щастлив съм, но все още има някои детайли за изчистване, разбира се, и клубът трябва да е щастлив с мен. Изпитвам уважение към всички в клуба“, добави Керкез.

„Искаме да върнем Ботев там, където му е мястото, в челното място на класирането. Имаме страхотен стадион и нашите фенове го заслужават. Всички трябва да гледаме в една посока и да сме обединени – фенове, треньори, всички. Аз не мисля за нещата, които се случват отвъд клуба, но когато всичко бъде изчистено, Ботев отново ще бъде водещ отбор в страната“, уточни Керкез.

„Аз не съм нито първият, нито последният в страната, който вижда, че клубовете имат нужда от инфраструктура. Генерално изостаналата инфраструктура на Балканите не позволява на клубовете да се развиват", завърши специалистът пред Диема спорт.