Ботев Пловдив победи с 3:1 втородивизионния Несебър в генералната си репетиция преди началото на пролетния дял от сезона. На официалния терен на клубната база "жълто-черните" демонстрираха настроение и надиграха тотално своя противник.

Привлеченият преди броени дни в състава Феребори Доре поведе атаката и успя да увенчае неофициалния си повторен дебют с жълто-черния екип с попадение в края на първото полувреме. Тодор Неделев и 17-годишният нападател Иван Василев вкараха другите два гола след почивката, а гостите успяха да намалят в заключителните минути на двубоя.

Първите две голови възможности бяха за Несебър. В 4-ата и 20-ата минути Реджеб Халил бе изпуснат очи в очи с Иван Чворович, но в първия случай вратарят на „канарчетата“ спаси, а втория път нападателят на гостите не уцели вратата.

Възпитаниците на Николай Киров постепенно вдигнаха оборотите, натикаха противника дълбоко в собствената му половина и положенията не закъсняха. В 22-ата минута Тодор Неделев сложи топката на главата на Доре, който отблизо стреля над вратата. В 30-ата Лъчезар Балтанов изведе прекрасно Антонио Вутов зад защитата, който обаче се засуети и стреля в тялото на вратаря от непосредствена близост. В 40-ата и 42-ата минути дуото централни бранители Кристиан Димитров и Димитър Пиргов стреляха в напречната греда след центрирания на Неделев. След поредицата от пропуски натискът на Ботев даде резултат две минути преди почивката. Еберт Кардосо центрира от левия фланг към Феребори Доре, който с глава изпрати топката в мрежата за 1:0.

На полувремето в състава на пловдивчани бяха извършени четири промени, а до края на двубоя Николай Киров замени всички 11 състезатели. Антон Карачанаков и юношата Иван Василев направиха пропуски след добри подавания на Тодор Неделев, преди в 63-ата минута плеймейкърът сам да завърши с точен изстрел поредната „жълто-черна“ атака за 2:0. Десет минути по-късно Иван Василев се пребори със защитник в наказателното поле и покачи на 3:0, а в 87-ата минута Несебър върна едно попадение за крайното 3:1.

БОТЕВ:

Иван Чворович (60’ Стелиан Ангелов)

Джонатан Перейра (46’ Филип Филипов)

Димитър Пиргов (80’ Благовест Данчев)

Кристиан Димитров (46’ Костадин Ничев)

Еберт Кардосо (46’ Лазар Марин)

Радослав Терзиев (46’ Радослав Апостолов)

Лъчезар Балтанов (кап) (68’ Станислав Шопов)

Антонио Вутов (78’ Запро Динев)

Тодор Неделев (78’ Васил Шопов)

Антон Карачанаков (60’ Кристиан Добрев)

Ферибори Доре (60’ Иван Василев)