Феновете на професионалния футболен клуб "Ботев" Пловдив излязоха на пореден протест пред стадиона на клуба с искане за незабавно да продължение работата по реконструкцията и ремонта на "Колежа". С присъствието си те отново блокираха булевард "Източен", което предизвика задръстване от чакащи автомобили. Близо 200 души се събраха на булеварда в Пловдив, за да изразят недоволството си. На място има и полицейски екипи, които следят за нарушаване на обществения ред.

"Искането на протестиращите е едно - най-скорошно и безусловно изграждане на стадион „Христо Ботев” и оставането му в патримониума на клуба", заявиха от  управителния съвет Сдружение "ПФК Ботев.

Преди дни Сдружението проведе среща с кмета на Пловдив Здравко Димитров, на която беше заявена причината за протестните ни действия, а именно - неизпълнение на поетите ангажименти от страна на лицата, присъствали на възобновяването на строежа на стадион "Христо Ботев" и намеренията стадионът да бъде изваден от клуба. В случай, че не бъдат изпълнени поетите ангажименти от хората, присъствали на възобновяването на строителни дейности на стадиона, техните протести няма да спрат.

Феновете На ПФК "Ботев" Пловдив не желаят стадионът да бъде изкаран от клуба. Те са изразили своя вот на недоверие към управата на Клуба в лицето на Георги Самуилов. Той от своя страна пък репликира, че се работи по завършването на Колежа, но по законен път, което от своя страна забавя процедурата.