Клуб на привържениците на Ботев (Пловдив) публикува нова позиция относно „Колежа“ и събитията около строежа на стадиона в последните дни. Утре феновете ще се съберат пред Общината в 18:30ч. 

Ето и цялата позиция:

"До Здравко Димитров

Пламен Райчев

Георги Савов

Илиян Филипов

Атанас Ангелов

Господа,

вашите празни обещания ги слушаме от две години, дадените от вас срокове отминават един след друг, но отговори на нашите въпроси така и не получаваме. Понеже очевидно сте затруднени ще ви помогнем малко с възможните отговори на поставените въпроси:

Въпрос 1) Как ще бъдат вложени и какво конкретно ще бъде изпълнено (кои СМР) с първоначално осигурените от държавата 25 млн. лева за довършването на стадион "Христо Ботев"?

Отговор:

а) Въпреки че обещахме стадионът да е готов на 19.12.22г все още не знаем"

б) Знаем, но не искаме да ви кажем, защото ще се шокирате

Въпрос 2) Ще бъдат ли вложени по предназначение гласуваните от Общинския съвет на град Пловдив 12 млн. лева за цялостното изграждане на козирката (включително цялостно покривно покритие) на стадион "Христо Ботев" и кога ще се случи това?

Отговор:

а) Не, защото с тях ще се покрият увеличените разходи на строителя

б) Да, но 12 млн лв няма да стигнат за козирка, въпреки понижаващите се цени на металите

в) Нямаме никаква представа колко ще струва козирката и кога ще е завършена изцяло

Въпрос 3) След пропуските и промените в проекта и в изпълнението на стадиона, гарантирате ли, че стадионът ще може да получи в близко бъдеще категория 4 от УЕФА?

Отговор:

а) Не, защото промените в проекта, които продължаваме да правим, са значителни

б) Не знаем, защото строим без изобщо да сме запознати с актуалните изисквания на УЕФА, нито сме се консултирали до момента с БФС

Въпрос 4) Как планирате цялостното завършване на стадион "Христо Ботев", съгласно проекта и откъде ще осигурите необходимите за това средства: От държавата, от заем, от бюджета на Община Пловдив или чрез друга форма на финансиране?

Отговор:

а) Феновете на Ботев да ги осигурят, така както откупиха близо 25 милиона дълг и спасиха клуба от фалит

б) Не планираме цялостно завършване, но няма как да ви го кажем публично

Въпрос 5) След като до 2014 г. в строителството на стадион "Христо Ботев" бяха вложени около 10 млн. лева, а в последните 2 години бяха осигурени за довършването му още над 40 млн. лева, кога стадион "Христо Ботев" ще бъде окончателно завършен и колко още средства ще са необходими за това?

Отговор:

а) Двадесет месеца след започването на строителството и няколко "внасяния" на проекти, ние все още нямаме готов проект - как да знаем колко ще струва

б) Колкото и да струва, нас не ни интересува

Безобразията ви ще бъдат записани с кървави букви в историята на най-стария футболен клуб в България. Бягането от отговорност далеч не е присъщо за обществените позиции, които заемате. Жалките ви опити да заблудите гражданите на Пловдив вече нямат стойност пред никой. Забранихте ни организирането на публичен диспут, но не можете да ни забраните да отпразнуваме Независимостта на Република България точно в 18:30ч. на 22.09.2022г. пред сградата на Община Пловдив. А това е само началото...

Още ли мислите, че няма нужда от публична среща с феновете на Ботев и пълна прозрачност около строителството на Колежа?

Обединени фракции Бултрас

Клуб на привържениците на Ботев Пловдив

Сдружение ПФК Ботев".