Отборите на Ботев Пловдив и полския Пяст (Гливице) завършиха, без да си отбележат гол в проверка играна на комплекс "Титаник" в Лара (Турция) днес. Треньорът Николай Киров пусна в игра всички налични футболисти без Антонио Вутов и Благовест Данчев, като в нападение специалистът заложи на юношата на клуба Иван Василев.

В началните минути на двубоя отборът на Пяст бе по-активният на терена и логично първи създадоха опасност пред една от двете врати. "Жълто-черните" натиснаха съперника си с няколко атаки, които се развиха между 17-та и 36-та минута на мача. На няколко пъти бразилският защитник на Ботев Джонатан Перейра, както и Антон Карачанаков пробваха да стрелят към вратата на съперника,

В 29-та минута дойде и най-чистото положение за "канарчетата". Неделев финтира защитата на противника и с пета изведе Перейра, който от близка дистанция не успя да нацели рамките на вратата на Пяст. В 36-та минута това направи и капитанът на Ботев Лъчезар Балтанов, но този път стражът на съперника успя да спаси.  Втората част бе доста по-пестелива откъм положения пред двете врати, а в игра за състава на Ботев се появиха всички налични футболисти, с които разполага Николай Киров.  В първия си мач на турска земя "жълто-черните" завършиха наравно 1:1 със сръбския Радник (Сурдулица). Следващата проверка на пловдивчани е срещу Слован (Либерец) на 31.01 (четвъртък).