Ботев Пловдив ще започне подготовка за новия сезон на 10 юни (понеделник). "Канарчетата" ще стартират на базата си в "Коматево", а после ще имат и лагер. Той ще е в България. Жълто-черните са избрали комплекса в Правец.

Все още не е ясно кога ще е първият официален мач на тима. Ако Суперкупата бъде 3 юли именно финалът за трофея срещу Лудогорец ще е първата среща за новия сезон. Възможно е обаче финалът да бъде променен за по-късна дата. Ако финалът бъде преместен то Ботев ще стартира новия сезон на 11 юли (четвъртък) в среща от първия квалификационен кръг в Лига Европа. Ако жълто-черните отпаднат от този турнир отиват във втория предварителен тур в Лигата на конференциите, така че имат гарантирани минимум 4 двубоя в Европа.

Спортно-техническия щаб на Ботев вече е започнал и работа по договарянето на контролите. Има опции за два доста интересни спаринга в Правец. Единият е с шампиона на Кипър АПОЕЛ Никозия, а другият с Левски, който също се очаква да е там на подготовка. Интересното е, че АПОЕЛ бе съперник на "канарите" при последното им участие в Европа през 2022 година.

Третата контрола ще е с отбор от Израел. Всичко е в процес на договаряне и се очаква да бъде обявено официално в началото на следващата седмица, пише "Тема спорт".