Ботев почете клубната легенда Динко Дерменджиев, който днес, навръх годишнината от гибелта на патрона на клуба Христо Ботев, трябваше да навърши 78 години, но си отиде от този свят преди няколко седмици. Ето посвещението на сайта на канарчетата:

Уважаеми ботевисти,

На 2 юни 1941 година в Пловдив се ражда великият Динко Дерменджиев. Чико, както с любов бе наричан от поколения жълто-черни сърца легендарният футболен майстор, си отиде от този свят на 1 май 2019, оставяйки огромна празнота в голямото ботевистко семейство. Трудно е да говорим за него в минало време, но не е трудно да го помним, защото легендите не умират!

Цели две десетилетия Дерменджиев брани емблемата на нашия клуб, оставяйки му верен до края на кариерата си. Огромните успехи, които Чико постига както с жълто-черната, така и с националната фланелка, не могат да бъдат просто статистика.

Зад многобройните му индивидуални награди, трофеи и признание от цялата футболна общественост в България, а и извън нея, стои само една дума и тя е ЛЮБОВ!

Любовта на Динко Дерменджиев към неговия "Ботев"!

А ботевистите виждаха и чувстваха тази негова отдаденост към каузата и неслучайно го обявиха приживе за футболист №1 на клуба за ХХ век.

Ще минат години, но Чико няма да бъде забравен!

Легендата за него ще преминава през времето точно така, както и тази за любимия му "Ботев" - от поколение на поколение!