Ботев Пловдив освободи старши-треньора на клуба Николай Киров и неговия екип - помощникът Иван Кочев, треньорът на вратарите Тодор Попов и кондиционният специалист Атанас Николов, предаде репортер на TrafficNews.bg. Собственикът на клуба Георги Самуилов даде брифинг, на който обяви раздялата с Белия.

„Решението е мое. Направихме анализи и решихме да предприемем тази стъпка. Записахме две нулеви години. От 6 мача направихме 6 загуби. Гвоздеят бе загубения финал за Купата от Локомотив Пловдив. Решението ми не подлежи на коментар. Извинявам се за загубата от Локомотив, никой не го направи това от треньорите. Най-болно ми стана, че по форумите ни обвиняват едва ли не, че сме продали мача”, каза мажоритарният собственик на Ботев Пловдив. 

Той допълни, че може би и той носи вина, но е осигурил всичко нужно. Според Самуилов било смешно играчите и треньорите да казват, че се притеснявали от многото публика, която ги подкрепяла на финала за Купата. Феновете бяха феноменални и не заслужаваха тази загуба. Честито на Локо, каза още Самуилов.

Очаква се до седмица ще бъде представен новият треньор, като собственикът не уточни дали той ще бъде българин или чужденец. Спортният директор Адалберт Зафиров ще остане на поста си, но не и тийм мениджърът Асен Караславов. Визията за развитието на клуба ще е налагането на млади футболисти. За бъдещето на Тодор Неделев и Кристиян Димитров ще се решава тепърва. Двамата са страхотни футболисти, не съм взел решение дали ще ги продаваме. Има и такъв вариант, но на съответната цена. Ако решим така - нека се развиват, уточни собственикът на Ботев.

Относно Колежа той ще започне да строи до 1 септември 2019 година и трябва да бъде открит точно година по-късно. Името му ще е „Инса Арена”. Феновете да бъдат спокойни, очаквам подкрепа от тях, призова Самуилов и увери, че базата или трибуна от новия стадион ще се кръсти на клубната легенда Динко Дерменджиев.