На пресконференцията присъстваха представителите на Сдружение Ботев Рашко Стоянов, Бойчо Попов и Леон Анави, а брифингът беше воден от журналиста Валери Станков. Присъстваха и легендите на Ботев Трифон Пачев, Иван Глухчев и Иван Занев. Ботев ще направи 110 години на 12 март. 

Създаден е Инциативен комитет за честването, в който влизат ветерани, фенове, както и родственика на патрона на клуба Христо Ботев - Боян Ботйов. 

"По повод отбелязването на 110-годишнината ние феновете сме единни и ще разчитаме на подкрепата на всички фенове и на мажоритарния собственик на клуба Антон Зингаревич. Бюджета е около 110 хиляди лева. Започваме дарителска кампания за инициативата. Целта ни е да съберем половината от тези пари от феновете. Допълнително ще бъде оповестено как ще могат феновете да се включат в инициативата. Събитията ще протекат през цялата година. От 11 до 13 март ще се организират най-големите събития. Церемония по награждаване на ветерани, първа копка на парк "110 години Ботев", който ще се намира до клубната база в Коматево. Ще издадем юбилейна пощенска марка по случай 110-годишнина на клуба, за която искам да благодаря на Министерството на транспорта и на Български пощи", заяви Рашко Стоянов.

"Конкурс за детска рисунка ще бъде първата инициатива. Тя ще стартира от утре и се приемат рисунки до средата на февруари. Ще има награди за най-добрите. Рисунките ще бъдат оценявани от жури. Ще има фотоизложба - "110 години Ботев". Тя ще бъде открита на 3 март и ще продължи до 15 март в галерия "Капана". Ще бъде представена фотоизложба със 110 фотографии. След края на изложбата фотосите ще бъдат продадени на благотворителен търг", Леон Анави

"През май ще се проведе благотворителен пролетен бал. Събраните пари ще бъдат за построяване на паметник на нашата легенда Динко Дерменджиев - Чико. Ще бъде организиран и детския турнир в памет на Георги Славков - Бенкса. Подготвя се и детско списание. Чрез него ще покажем и историята на клуба по един модерен начин. В средата на годината ще има концерт на Античния театър. Ще участват Държавна опера Пловдив и много познати музикални лица. През есента ще представим документалния филм - "Легендите на Ботев Пловдив". Той ще бъде завършек на цялата културна програма по случай 110-годишнината", заяви Бойчо Попов.

Ето как и Вие може да се включите в дарителската кампания за отбелязване на 110 годишнината на Ботев Пловдив:

1. Като направите банков превод в откритата сметка за дарения за кампанията:

IBAN : IBAN BG30 TEXI 9545 1004 0180 01,

Сдружение ПФК Ботев

2. Чрез системата за електронни разплащания Paypal на: us@botevplovdiv.org