Промоутърът на световния шампион по бокс Антъни Джошуа - Еди Хърн, отказа да говори за следващи мачове след снощната победа на британеац срещу Анди Руис в 12 рунда. С нея Джошуа си върна 4-те шампионски пояса, които Руис сензационно му отне на 1 юни в Ню Йорк. В Англия вече вървят залози кой ще бъде следващият опонент на шампиона на ринга. Според заложната къща Скай Бет с най-големи шансове е претендентът на IBF Кубрат Пулев, като ставката за това е 3/1.

Дейли Мейл цитира промоутъритех на Кобрата от Топ Ранк, които твърдят, че следващият съперник на Джошуа ще бъде Кубрат Пулев. А ако Джошуа откаже двубой с българина, Кобрата ще се бие за овакантената титла на IBF. Изданието помества и поста на Пулев в Инстаграм, в който той поздравява Джошуа за победата и го предизвиква на бой. Припомняме, че от IBF вече постановиха задължителната защита да се проведе до 31 май 2020 година.

Същата ставка за следващ противник на Джошуа има украинецът Олександър Усик, който е претендент на WBO. Организацията задължава Джошуа да проведе тази защита в рамките на 180 дни. Тук обаче ситуацията може да се промени, тъй като Усик е готов да заложи статута си на претендент и преговаря за мач с Дерек Чисора през февруари.

Според Скай Бет по-малко вероятни са трети двубой на Джошуа с Анди Руис - оценен с 5/1, както и обединителни битки с Дионтей Уайлдър или Тайсън Фюри - 6/1. Самият Джошуа заяви: Кой иска да се бие с мен - д0а се обади. Аз няма да търся никого.

Антъни Джошуа се върна на тронаБританецът победи Анди Руис в 12 рунда в реванша Саудитска Арабия

Кобрата: Поздравления, Антъни! Чакам с нетърпение да се бия с тебСамият Джошуа дори не спомена Пулев след победата си