Дългоочакваният втори мач за пояса на WBC между шампиона Дионтей Уайлдър и Тайсън Фюри пропада, поне засега. Говореше се, че двамата ще се бият на 18 май, но това няма да се случи. От WBC потвърдиха, че са получили официално писмо от Фюри, с което той отказва готвения мач. Двамата все пак може да се изправят един срещу друг, но не по-рано от септември. Дотогава Фюри ще проведе друг мач през лятото. Причината за отаза се крие в сделката, която британецът подписа с промоутърската компания Топ Ранк. За пропадането на мача намекна босът на Топ Ранг Боб Аръм още преди няколко дни. През ЛА Таймс той заяви, че чрез ТВ гиганта ESPN, с който работи Топ Ранк, Фюри трябва да набере популярност в САЩ и след това да се бие с Уайлдър. И че ако двамата проведат по един мач преди това, интересът през септември ще бъде много по-голям. Уайлдър пък има договор с кабелния гигант Showtime и затова преговорите за мач ще се усложнят допълнително.

Не се учудвам. Ако и мен някой ме бе търкалял по ринга, и аз нямаше да искам да се бия с него, язвително коментира Уайлдър решението на Фюри, визирайки нокдауна, в който го прати на мача между двамата на 1 декември миналата година. Припомняме, че тогава битката завърши без победител.

Според сайтът worldboxingnews.net Фюри ще се бие с някой, който има отношения с Топ Ранк. Споменават се имената на Джоузеф Паркър, Оскар Ривас и Брайънт Дженингс, но договор с компанията подписа и нашиа Кубрат Пулев.