Босът на Топ Ранк – легендарният промоутър Боб Аръм, отправи официална покана към световния шампион по бокс в тежка категория Антъни Джошуа да зареже неговия мениджър Еди Хърн и да се присъедини към американската компания. Според Аръм само по този начин Джошуа може да пробие и да стане разпознаваем в меката на бокса – САЩ. Ако сделката се осъществи, Джошуа ще стане съотборник на нашия Кубрат Пулев, който също подписа договор с Топ Ранк миналата година. Което би означавало много по-лесна организация на мач помежду им. Кобрата е задължителен претендент за пояса на Джошуа във версия IBF.

Ако Джошуа иска да пробие в САЩ, който трябва да се освободи от Еди Хърн и интернет гиганта DAZN, който има договор за излъчване на мачовете му. Никой в САЩ няма DAZN. Антъни ще се бие с Джарел Милър в дебюта му на американска земя, но мачът ще бъде излъчен от DAZN, коментира Боб Аръм.

Припомняме, че Топ Ранк работи с медийния гигант ESPN и скоро договор с компанията на стойност 80 милиона паунда за 5 мача подписа и британеца Тайсън Фюри. Това пък осуети засега планирания му втори двубой с Дионтей Уайлдър, който има контракт с кабелния гигант Шоутайм. Преди броени дни DAZN предложи на Уайлдър 100 милиона долара за 4 срещи, сред които и две за абсолютната световна титла с Антъни Джошуа, но американският боксьор отхвърли предложението. Което пък още повече отдалечава най-дългоочаквания обединителен двубой. Треньорът на Тайсън Фюри Бен Дейвисън пък заяви, че е много по-вероятно Циганския крал да се срещне тази година с Антъни Джошуа, вместо с Дионтей Уайлдър. Припомняме предстоящите сблъсъци на тримата големи в тежката категория: На 18 май Дионтей Уайдър ще проведе задължителна защита на пояса си във WBC срещу претендента Доминик Брийзъл, на 1 юни Джошуа ще дебютира на американска земя срещу Джарел Милър в Медисън Скуеър Гардън в Ню Йорк, на 15 май Тайсън Фюри ще се боксира срещу германеца Том Шварц в Лас Вегас.