Руският боксьор Артур Бетербиев е номер 1 по един много важен показател на професионалния ринг, по който бие и най-силните в бранша като Антъни Джошуа, Дионтей Уайлдър и Олександър Усик. Той е единственият действащ световен шампион в този спорт със 100-процентова успеваемост с нокаут. Бившият боксьор на Ботев има 13 мача при професионалистите, като във всеки един от тях е побеждавал противниците си с нокаут. Дали ще продължи уникалната си серия ще стане ясно на 4 май, за когато е насрочена втората му защита на пояса на IBF срещу Радивое Каладжич.

Отскоро Бетербиев е и съотборник на нашия Кубрат Пулев в голямата промоутърска компания Топ Ранк, с която подписа дългосрочен договор. Развълнуван съм, че ще браня титлата си срещу такъв боец като Радивое. С нетърпение очаквам да изляза на рига и да докажа, че съм най-добрият в категорията си, заяви руският боксьор. Щастлив съм от възможността да предизвикам страхотен боксьор като Артур. Ще бъде вълнуваща битка. И двамата удряме силно, така че очаквайте фойерверки. Една победа би ми отворила много врати и би променила живота ми. На 4 май полутежката категория ще има нов световен шампион, закани се Каладжич.

Бетербиев игра за Ботев преди повече от 10 години и през 2006 г. стана държавен отборен шампион с пловдивския тим. Същата година той грабна европейската титла в лека-тежка категория на шампионата на Стария континент под тепетата, който се проведе в Панаира, а по пътя към златото победи Тервел Пулев. Артур спечели втора европейска титла в Москва през 2010 година, а предната година стана и световен шампион в Милано. Има и сребро от световното през 2007 година в Чикаго. Бетербиев е роден на 21 януари, 1985 година в Дагестан, има чеченско потекло. Първата му защита на титлата на IBF бе в началото на октомври миналата година, когато победи Калъм Джонсън с нокаут в 4-я рунд в Чикаго. Руснакът е на професионалния ринг от 2013 година.