Българският професионален боксьор ще изиграе първия си мач в САЩ тази неделя рано сутринта българско време, като негов противник ще бъде румънецът Богдан Дину. Двубоят в Коста Меса, Калифорния, се очаква да започне около 5 часа наше време, а преди това – около 3 часа по-малкият брат Тервел Пулев ще кръстоса ръкавици с Мич Уилямс в полутежката категория. Гала вечерта ще бъде предавана пряко по Диема спорт.

Кобрата е абсолютен фаворит на букмейкърите. Родният боксьор си припомни мача с Дину при аматьорите преди повече от 10 години и разкри евентуално кой ще бъде следващият му съперник – кубинецът Оскар Ривас.

Дину е труден опонент. През 2007 година го победих на световното първенство в неговата страна, но не беше лесно. Беше истинска битка. Той е техничен и нанася много удари. Когато се качи на ринга, често се поддава на емоциите. Трябва да се справя със стила му, който включва постоянно да атакува и да търси удари. Важното е да съм концентриран през цялото време и да изчакам момента, в който да го сваля. Искам да го нокаутирам брутално. Това е целта ми - да вдигнат моята ръка, а той да лежи долу, коментира Кубрат.

После ще искаме мач с Оскар Ривас. Бихме се на Олимпиадата в Пекин през 2008 година. Ривас спечели със съдийско решение и това още ме тормози. Наистина много искам този мач и се надявам “Топ Ранк” да ми го осигури, каза още Пулев.