Българският боксьор в тежка категория Кубрат Пулев заяви след завръщането си на родна земя, че следващият му мач със сигурност ще бъде за световната титла с победителя от двубоя между Антъни Джошуа и Анди Руис на 7 декември в Саудитска Арабия. Кобрата ще гледа срещата на живо.

Всичко българско ми липсваше. За други хора България може да е ад, за мен е рай. Мачът не беше много труден, съперникът не беше от топбоксьортие, но въпреки това беше опитен, с много подготовка. Беше дошъл за победа, но не му дадох никакви шансове. Не съм казвал, че този мач ми е бил най-важният, но беше много важен. Следващият ще е още по-важен. Първият и вторият рунд бяха решаващи. Знаете какви обрати има в тежка категория, каза Кубрат за срещата с Райдъл Букар, когото победи убедително в неделя рано сутринта в Калифорния. Със сигурност следващия ми мач ще е срещу Антъни Джошуа или Анди Руис. Мога да ги победя и двамата. Може би Анди Руис ще ми е една идея по-лесен. Знаете, че в последния си мач Джошуа беше трагичен.

Ще решим къде ще е този мач. Със сигурност няма да е в България, но за мен няма значение къде ще е. Готов съм, чувствам се много силен, надявам се да се изтренирам здраво и да победя. Не мога да кажа колко време ще съм си в България, сега подготвяме галата на брат ми за 14 декември в Пловдив. Ще помогна с каквото мога - ще бъде хубава гала, защото ще има много чуждестранни боксьори. Самият Богдан Дину също изяви желание да играе. Все по-добър и по-добър съм. В перфектна форма. Имам чувството, че на 60 ще съм най-добър. Мечтаната почивка е с правилните хора, добави още Кубрат.

Чувствам се отлично след победа като тази, каза мениджърът на Кобрата Ивайло Гоцев. Само можем да се радваме и да се готвим за предстоящите срещи, които знаете кои са - световните титли са на дневен ред в момента. Тази победа бе всичко за Кубрат, защото без нея сега нямаше да говорим за световни титли. Той заложи много на линия. По-удобният съперник от Джошуа и Руис ще е победителят, защото това ще бъде единственият. Но както видяхме и в първата среща имаше изненада. Анди Руис може да повтори тази изненада, защото той има сила на удара, неговият стил е много агресивен, а Джошуа има проблеми точно срещу такива съперници. Затова аз мисля, че Анди Руис ще спечели, ако е добре подготвен. Аз го познавам отдавна, той винаги е бил в супертежка категория, винаги са му личали излишните килограми, но в крайна сметка това не му пречи. Така че може би това е неговата сила, тези допълнителни килограми, с които влиза. Имайте предвид, че той има силен удар и скорост, той е много бърз с ръце, така че излишното тегло не му пречи в случая, смята Гоцев.

Пловдивчанинът говори и за Тервел Пулев и за следващата му битка в Пловдив, но засега отказа да назове съперника. Всичко е ясно и всичко е много добре наредено. Противник има и ще го обявим официално в следващите няколко дни. Тепърва предстои пресконференция следващата седмица, за която ще разберете и ще бъдете поканени. Там ще обявим името на противника и детайлите около срещата в Пловдив. Всички знаем, че тя ще е на 14 декември в “Колодрума”, завърши мениджърът.