Кубрат Пулев и брат му Тервел бяха домакини в "Спортен център Пулеви" на благотворителна инициатива по повод Деня на детето. През журналистите Кобрата говори за предстоящата му битка за световната титла на IBF, но не подмина и политиката, пише sportal.bg.

За мен най-важното в днешния ден, искам да пожелая честит празник на всички деца, и на нас по-големите - отрасналите деца, и да намираме повече поводи за усмивки, да помагаме и да бъдем по-благосклонни един към друг, така че да живеем по-готино. Да бъдем и по-будни като народ, защото всичко зависи от нас. Омръзна ми да го повтарям това, но накрая ще вляза в Народното събрание да им го кажа и на тях, защото ги наблюдаваме, че само се джафкат, опитват да се надцакат един друг и губят времето, тяхното и нашето. Нищо не правят. Просто само се говори, само си бъбрят, обвиняват се, а никаква работа не се върши. А всичко тях чака и законите, които трябва да се променят, тях чакат. Никой друг. Така че, българите бъдете будни и отстоявайте правата си, борете се за тази красива и уникална държава България, защото е един рай, заяви Кубрат Пулев.

Той е в изкачвателна позиция преди да стане ясно с кого и кога ще се бие за световната титла на IBF. Българинът е официален претендент за короната, но изчаква развитието на ситуацията около евентуалния мач-реванш между световния шампион Антъни Джошуа и Владимир Кличко. В момента изчакваме решението на самия Кличко дали ще иска реванш и съответно след това IBF да определи какво ще се случи по-нататък, ако те ще играят този мач. Аз не един път съм казвал, че съм готов да се бия с всеки. За мен е важна крайната цел. Колкото и да ровим, за мен това е най-важното.

Аз ще остана твърдо, не ме притеснява абсолютно никой. Имам достатъчно енергия, даже в излишък, зареден съм с нея и съм готов да изляза срещу всеки. Обичам предизвикателствата, така ме нямам никакъв проблем срещу който и да е. Важна за мен е крайната цел - световната титла. Финансово не са важни за мен нещата толкова. Ако знаете какви предложения съм направил и на Зауерланд. За мен са важни световната титла, всичко, за което съм се подготвил, за което съм тренирал през всичките години, да мога да го осмисля, заяви Кобрата