Тежкият ни боксьор Кубрат Пулев заяви, че ще получи милиони от маач за световната титла срещу победителя от двубоя между Антъни Джошуа и Анди Руис, който е на 7 декември в Саудитска Арабия. Вчера рано сутринта Кубрат победи категорично Райдъл Букар и запази статута си на официален претендент на IBF.

Аз съм доказал, че за мен парите не са от значение. Те не са най-важното нещо, не се бия заради парите. Милиони са, но не знам колко милиона точно. Става въпрос за сериозни пари, но за мен е по-важно да направя нещо непостигано досега от българин. Това ще бъде голяма реклама за държавата, а и гордост за самия народ. Малък народ сме и би било голяма гордост. Не смятам, че парите са толкова трудно нещо за постигане, че да си дам живота за едни пари. Давам го за мечтата на баща ми. Сега вече тя е и моя мечта, както и на цяла България, заяви Кобрата пред Нова ТВ. Той допълни, че за него по-удобер противник би бил Анди Руис, макар че е играл и със съперници като Джошуа, които също са му били удобни.

Кобрата е кагегоричен, че няма да повтори грешката с репортерката Джени Суши, която целуна пред камерата след победата си над Богдан Дину през март и това му коства отнемане на лиценза за 6 месеца.

Нямам представа къде е била Суши по време на двубоя ми. Със сигурност е гледала мача. Когато нещо е фалшиво, то е безпочвено и краткотрайно. Така че истината възтържествува. Аз осъзнах грешката си, повече няма да я повторя. Нямаше я в залата, никой не я е спирал да дойде. Няма как да повторя това нещо отново. Затова живеем този живот – за да се учим от грешките си. Който повтаря грешките, не се учи от тях, а аз не съм от тези хора, каза Кубрат.