Кубрат Пулев може да играе с Антъни Джошуа за световната титла на Международната боксова федерация още тази година. По последни данни украинецът Владимир Кличко дава на заден за реванш от Джошуа и е силно раздвоен в намеренията си. Ако няма втори мач, IBF постанови, че британецът трябва да брани трофея си срещу задължителния претендент Кубрат Пулев. Реваншът, който се считаше за сигурен, е предвиден за времето до началото на декември. Ако пропадне, дотогава трябва да се изиграе мача на Джошуа с Кобрата.

Владимир не е взел решение. Той е на мнение, че няма по-подходящ момент да приключи кариерата си. Последният му мач беше просто шедьовър. Шансовете за реванш за 50 на 50. Той наистина е раздвоен и не е сигурен какво точно иска. Ще подкрепим всяко негово решение. Естествено, желанието на феновете е да гледат още един мач между него и Джошуа, коментира промоутърът Том Льофлер.

Чакаме да видим какво ще обяви Кличко. Аз съм готов да играя, каквито и да са вариантите. Важното е да бъда кондиционно добре. Смятам, че съм подготвен и съм достатъчно силен да побеждавам, коментира Кобрата. Най-много до две седмици трябва да се разбере. Аз съм балансиран, уравновесен, за мен не е проблем да изчакам до февруари-март. Или, ако не играят с Кличко, да играя директно с Джошуа. Ако аз съм на мястото на Кличко, ще играя реванш, допълни Пулев.

Той коментира и партията си, в която извъртя престижно реми срещу шахматната легенда Анатолий Карпов по време на сеанса на 10 дъски в сградата на Висшия съдебен съвет. Карпов показа много добра защита. Блокира всичко и не виждах пролуки. Нямаше как играта да продължи и му предложих реми, на което той джентълменски се съгласи, заяви Пулев след срещата с носителя на 9 шахматни награди "Оскар" и абсолютен шампион на планетата в продължение на 16 години (1975-1985, 1993-1999). За мен е голяма чест да застана срещу такива светила като Карпов, Топалов. Наистина е голямо удоволствие. Играя шахмат като хоби, никога не съм играл професионално, допълни най-добрият шахматист сред професионалните боксьори. Припомняме, че преди известно време Кобрата направи реми и срещу Веселин Топалов.