След над шест годишно отсъствие Пловдив отново ще бъде домакин на голям турнир по кикбокс. Благодарение на един от най-новите клубове в страната Bultras Fight Club, който организира Държавно първенство по кикбокс в стил К1 и турнир по кикбокс за деца стил лоук кик от 10 до 12 декември в зала "Сила". 

Bultras Fight Club е на година и половина, клубът беше създаден на 1 февруари 2020г., но бързо се превърна в един от водещите бойни клубове в България. В клуба тренират над 100 члена, а действащите състезатели са над 30. 

За една година и половина клубът е взел участие във всичките държавни първенства и международни турнири в България до момента единадесет от бойците му са спечелили повече от 60 медала.

Състезателите на Bultras Fight Club винаги са в тройката на републиканските и международните турнири, в които участват, а клубът винаги е в топ 3 на отборното класиране.

Основатели на клуба са Цветан Петров и Красимир Марински. В треньорската им дейност и в организацията им помагат Христо Колев и Стойчо Марински.

Тази година е и първата пълна състезателна година за клуба (през миналия сезон много състезания отпаднаха заради коронавируса). През тази година състезатели на клуба участваха на турнири във Варна, Каварна, Пазарджик, Козлодуй, Шумен. Бойци на Bultras Fight Club участваха и на Мax Fight

Тренировките се провеждат в боксовата зала на Ботев Пловдив на бул. "Източен" 10. 

Държавното първенство по кикбокс ще бъде и първото състезание, което се организира от клуба. То ще бъде и последно състезание за тази година. 

Българската федерация по кикбокс гласува сериозно доверие на пловдивския клуб с даването на последното състезание за годината, което първоначално трябваше да се проведе в Бургас. 

Bultras Fight Club ще направи сериозна организация за турнира и от клуба искат да направят перфектно състезание. 

Очаквайте скоро и пълна информация за турнира. 

TrafficNews.bg е медиен партньор на събитието.