Адвокатката на репортерката Джени Суши - 77-годишната Глория Олред, настоя да бъде отнет лиценза на българския боксьор Кубрат Пулев, който се осмели да целуне Суши по време на телевизионно интервю след победата му срещу Богдан Дину в Коста Меса, Калифорния. Преди това на специалната пресконференция Суши прочете свое изявление, в което описа ситуацията и заяви, че е била наранена и обидена от поведението на българина. Също така тя твърди, че Кобрата я опипал по задните части. Не сме били приятели и не сме имали романтична връзка. Нямаше право да ме целува, каза Суши. Тя допълни, че е отишла на партито в хотела по повод победата на Кобрата, заради възможността да вземе и други интервюта. И че там Кубрат я помолил да изтрие сцената с целувката от записа, но тя не се съгласила, тъй като искала хората да видят какво е направил нашият боксьор. Почувствах се унизена, никоя жена не трябва да бъде третирана по такъв начин, каза Джени.

Смятам, че случаят може и трябва да се разглежда като сексуално посегателство, заяви адвокатката. Това, че е спечелил победа в мача, не му дава право да се държи по този начин. Не казвам, че Пулев трябва повече да не бъде допускан да упражнява спорта, а че трябва да получи адекватна санкция. Ако няма последствия за него, би било разочароващо. Трябва да има наказание, с което да бъде отправено послание и към останалите. Боксьор, който е спечелил, не може да прави и говори каквото си поиска. Ако го направи – трябва да има последствия. В Калифорния законите срещу сексуалното посегателство са много сериозни. Те са най-строгите в цялата държава и трябва да бъдат приложени. Изпратили сме писмо до атлетическата комисия на Калифорния и очакваме тя да предприеме адекватни действия възможно най-скоро, каза още адвокатката.

Не сме запознати с миналото на Кубрат Пулев и дали е имал и други подобни прояви. Доколкото знаем, единственото, което е казал в своя защита е, че с Джени били приятели. Но това не е защита и не го оправдава. Не сме искали извинение от него, защото смятаме, че трябва да има санкции. Иначе съм на мнение, че едно извинение би било адекватен ход от негова страна. Един боксьор трябва да знае какво да прави не само на ринга, но и извън него, завърши Глория Олред.

Тя има солидна репутация и е спечелила няколко знакови дела, свързани със защита на правата на жените. Тя представлява една от жените, обвинили филмовия продуцент Харви Уайнстийн в сексуален тормоз, въпреки че дъщеря й е част от адвокатския екип на Уайнстийн.