Международната боксова федерация клекна пред световният шампион по бокс в тежка категория Антъни Джошуа и го освободи от задължителната защита на титлата си във версия IBF, съобщава "Скай Спортс". Британецът трябваше да се изправи срещу претендента Кубрат Пулев, но вместо това получи специално разрешение за мач-реванш срещу Владимир Кличко.

Двубоят между Джошуа и украинеца трябва да се състои най-късно до 2 декември, а победителят от него ще трябва задължително след това да защитава шампионския си колан срещу Пулев. Британецът победи Кличко с нокаут в 11-ия рунд на 29 април на "Уембли" и стана световен шампион във версиите IBF, WBA и IBO, записвайки 19-а победа в 19 мача за професионалния ринг.

Така молбата на щаба на Джошуа да се проведе реванш с Кличко без да се отнема титлате му на IBF беше удовлетворена, въпреки нежеланието на Пулев да изчака такъв двубой.

Кличко още не е потвърдил, че иска реванш, но според промоутъра на Джошуа - Еди Хърн, замесените пари са толкова много, че украинецът няма как да каже "не". Фактът, че досега не сме го чули да обяви отказването си, означава че и той иска втори мач, твърди Хърн.