И Античния театър е вариант за мача на Тервел Пулев в Пловдив през май. Първоначално бе обявено, че българският боксьор ще брани европейската си титла в полутежка категория при професионалистите на голяма боксова гала на 18 май в Колодрума. За тази цел лично братът на Тервел – Кубрат Пулев и пловдивският промоутър, който от години живее и работи в САЩ – Ивайло Гоцев, гледаха залата още през ноември миналата година и я харесаха. Новата идея обаче е събитието, което ще подкрепи каузата Пловдив – Европейска столица на културата 2019, да бъде свързано с историята на града. Затова организаторите обмислят възможността галата да се проведе на Античния театър. За там вече са запазени две дати за втората половина на месец май и предстои да бъде избран един от двата варианта.

Бивш двукратен световен шампион е вероятният противник на Тервел за боя в Пловдив. Става въпрос за Кшищоф Влодарски, с когото се водят преговори, но все още няма официално потвърждение. До евентуалната им среща под тепетата и двамата ще проведат по един двубой.  На 23 март в Ломже (Полша) Влодарчик ще се срещне с румънца Александър Жур, а Пулев, който от началото на годината се готви в САЩ, ще се боксира на същия ден в Коста Меса (Калифорния, САЩ)) с американеца Брандън Джонсън.

Решено! Тервел Пулев брани европейската си титла през май в КолодрумаМеждународна боксова гала ще подкрепи каузата Пловдив – Европейска столица на културата 2019