Мениджърът на Кубрат Пулев – Ивайло Гоцев, преговаря с легендарния промоутър Дон Кинг двубоят за световната титла на Световната боксова асоциация /WBA/ между Мануел Чар /на горната снимка вляво/ и Тревор Браян /на долната снимка вляво/ да бъде в Пловдив през лятото. Идеята е историческият за града сблъсък от тежката категория в професионалния бокс да стане част от гала вечерта, на която Тервел Пулев ще брани европейската си титла в полутежка категория. Първоначално галата бе предвидена за 18 май, но ще бъде изместена за началото на юли. Причината е, че Тервел трябва да се възстанови от фрактурата на ръката си, която получи при победата си срещу Мич Уилямс през март в Коста Меса, Калифорния. На 9 май Ивайло Гоцев лети за САЩ за преговори с Дон Кинг, след което на 14 май ще бъде на изслушването на Кубрат Пулев във връзка със скандала с целувката с репортерката Джени Суши, заради която лицензът на Кобрата за Калифорния бе замразен.

Ако се осъществи, двубоят между Мануел Чар и Тревор Браян ще бъде нещо невиждано до момента не само за Пловдив, но и за България и Балканите, коментира пловдивчанинът Ивайло Гоцев пред TrafficNews.bg. 34-годишният Чар е роден в Ливан от майка ливанка и баща сириец, но живее в Германия и има германски паспорт. Той е носител на редовната титла на WBA /Антъни Джошуа е супершампион на въпросната организация/ и трябва да я защитава срещу Тревор Браян, който е със статут на временен шампион на WBA. Чар спечели отличието след победа срещу руснака Александър Устинов през 2017 г. Година по-късно германецът бе уличен в употреба на допинг, но изтърпя наказанието си. На професионалния ринг има 35 мача, от които 31 победи /17 с нокаут/ и 4 загуби. Неговият предстоящ съперник Тревор Браян е американец, на 29 години, и до момента има 20 победи от 20 мача, 14 от които – с нокаут. Ако идеята се осъществи, гост в Пловдив ще бъде и легендарният 87-годишен Дон Кинг, който държи правата на Тревор Браян, а преди е менажирал най-великите боксьори в историята като Мохамед Али, Джо Фрейзър, Джордж Форман, Лари Холмс, Майк Тайсън, Ивендър Холифийлд и др.

Продължават и преговорите за противник на Тервел Пулев за галавечерта в Пловдив, като най-вероятният му съперник ще бъде румънецът Константин Падженару. Датата на боксовото шоу в началото на юли ще бъде обявена допълнително, мястото също все още не е уточнено, а зала Колодрума е един от вариантите.