Антъни Джошуа ще се бие с Джарел Милър и Кубрат Пулев или Дилиън Уайт през тази календарна година, твърди worldboxingnews.net. Срещата с Милър вече е уговорена, всички детайли са изчистени, предстои сблъсъкът да бъде официално обявен в близките часове. Световният шампион ще кръстоса ръкавици с непобедения американец на 1 юни в САЩ, като това ще бъде неговият дебют на американска земя. Милър до момента не се е срещал с противник от ранга на Джошуа.

След това – вероятно през втората половина на годината, Джошуа ще се върне на британска земя за мач с Кубрат Пулев или Дилиън Уайт, поемайки задълженията си да защитава поясите си в отделните версии /Кобрата е задължителен претендент на IBF/. Световният шампион трябваше да се бие с Уайт на 13 април на Уембли, като дори бе запазил датата, но неговият сънародник отхвърли офертата като „смехотворна“. Именно затова Кубрат е по-вероятният втори противник на Джошуа за годината. За мача с Милър Антъни се очаква да прибере рекорден хонорар от 20 милиона паунда, докато за Милър са заделени само 5 милиона. Още около 20 милиона паунда ще прибере британецът за боя си с Кубрат Пулев или Дилиън Уайт.

Приоритет на Джошуа бе обединителен двубой с шампиона на WBC Дионтей Уайлдър или Тайсън Фюри, но сагата между ще се проточи и този мач се измества в бъдещето – вероятно за следващата година. Уайлдър и Фюри вече са договорил втората среща помежду си след зрелищното равенство, което сътвориха на 1 декември в Лос Анджелис. Всеки момент се очаква тя да бъде обявена официално с всички подробности.