Пловдивският джудист Янислав Герчев записа поредния голям успех в кариерата си още на първото си състезание след отсъствие поради контузия. Участникът на олимпийските игри в Рио грабна бронзов медал в категория до 60 кг на силния турнир от сериите Гран При в Маракеш, Мароко.

В първия мач джудистът на Арена спорт победи египтянина Ахмед Елфики във втория рунд с ипон (ключ на ръката). След това надигра Матияж Тръбовец от Словения с вазари. Последва загубих от Британеца Ашли Макензи с наказание и нова победа срещу Белир Озлу от Турция с 3 наказания. В спора за бронзовия медал Янислав победи Джор Верстратен от Белгия с вазари в редовното време. След контузията ми това беше първото ми състезание и пазех ръката, но се чувствах добре, коментира пловдивчанинът специално за TrafficNews.bg.

Това е изключително ценно постижение по пътя на Герчев към олимпийските игри в Токио, тъй като събраните 350 точки ще му помогнат в края на годината да бъде сред състезателите, имащи право да борят за отличията в японската столица. Медалът е първи за него в сериите Гран при, той има бронз и в по-силните турнири Гранд шлем.