Пловдивският представител на европейското по бокс за мъже в Украйна Арман Хакобян ще играе с германец в първия си мач в категория до 75 кг. Съперник на Арман ще бъде Силвио Ширле. Пловдивчанинът не можа да проведе пълноценна подготовка заради травма в ръката, но вече е възстановен и се очаква да покаже най-доброто, макар и в по-горната за него категория до 75 кг.

Най-тежкият ни боксьор - Петър Белберов (кат. +91 кг), ще излезе пръв от българския отбор на ринга в Харков (Украйна). Тегленият преди малко жребий отреди за съперник на бронзовия ни медалист от Самоков 2015 състезателя на Беларус Александър Калейю. Мачът между двамата е тази вечер и е 6-и в програмата на сесията, която започва в 19:30 ч. При победа, във втория кръг Белберов ще срещне поставения под номер 1 в схемата Махамадрасул Мажидов (Азер), бронзов медалист от олимпийските игри в Лондон през 2012 г.

Като втори поставени в схемите на своите категории са Даниел Асенов (52) и Елиан Димитров (60), като и двамата и ще почиват в първия кръг. Номер 4 при 56-килограмовите пък е Стефан Иванов, който също ще боксира направо във втория кръг. На ринга утре (събота, 17 юни) в сесията от 14:30 ч ще излезе Симеон Чамов (69 кг), а във вечерната от 19:30 ч - Кристиян Димитров (91). На европейското ще участват общо 258 боксьори от 40 страни, които освен за медалите, ще спорят и за 80 квоти (по 8 в 10-те категории) за световното първенство в Хамбург (Гер) в края на август.

Ето и жребият на българите:

49 кг: Тинко Банабаков - Самиул Кармона Ередиа (Исп), номер 2 в схемата, пети от Самоков 2015

52 кг: Даниел Асенов (номер 2) почива в първия, а във втория боксира срещу победителя от мача Тамир Галанов (Рус) - Сиарей Лобан (Блрс).

56 кг: Стефан Иванов (номер 4) - почива в първия, а във втория чака победителя от Жордан Родригес (Фр) - Ярослав Иванов (Пол).

60 кг: Елиан Димитров (номер 2) - почива в първия, във втория чака Ибрахим Гокчек (Тур) - Карен Тонаканиян (Арм).

69 кг: Симеон Чамов - Анас Месауди (Бел).

75 кг: Арман Хакобян - Силвио Ширле (Гер).

81 кг: Радослав Панталеев - Дамир Плантич (Хър)

91 кг: Кристиян Димитров - Ален Бабич (Хър)

+91: Петър Белберов - Алиаксандър Калейю (Блрс)