Антъни Джошуа вероятно ще избяга мач с нашия Кубрат Пулев за световната титла на IBF, за която Кобрата е задължителен  претендент. За това намекна промоутърът на британския боксьор – Еди Хърн.  Ако Джошуа си върне титлите на 7 декември срещу Анди Руис в Саудитска Арабия, той трябва да проведе две задължителни защити, които твърде много бяха отлагани – на IBF и на WBO. Във втората организация задължителният претендент е Александър Усик, който рано тази сутрин победи в седмия рунд Чаз Уиъдрспун в дебюта си в тежка категория. Правата на украинският абсолютен световен шампион в полутежка категория също се движат от Еди Хърн и той отдавна го лансира за мач с Джошуа.

Британецът явно ще трябва да оваканти една от двете титли, ако си ги върне срещу Руис. Въпросът е коя защита ще предпочете. IBF вече постанови, че защитата трябва да се проведе до края на май догодина.

Всичко е възможно. Джошуа не би искал да овакантява каквито и да било пояси. Ако питате мен обаче, тъй като се грижа за него, ако той победи Анди Руис – всичко се свежда до многото въпроси без отговор относно Усик в тежка категория. Всички в бокса знаят колко добър е той, коментира Хърн. Кобрата пък трябва да победи Райдъл Букър на 9 ноември в Калифорния, за да остане претендент на IBF.