Днешните страсти покрай приемането на бюджета за 2019 година в Общинския съвет успяха да създадат редица бисери, които разведряваха обстановката, в иначе напрегнатата ситуация. Както Божидар Здравков от ДСБ отбеляза -  репликите и изказванията днес можеха да послужат за съдържанието на вестник „Стършел” за следващите три години.

Препратките към соца, доведоха и до мерене на членовете на БКП в редиците на ГЕРБ и БСП.

ГЕРБ и БСП си броят членовете на БКП, един от тях се разкри пред Общинския съветВихър Захов бил по принуда в Българската комунистическа партия, искал да се развива като офицер

Основните спорове в началото на дебата бяха кой е направил повече – кметът Иван Тотев и екипа му през последните 7 години, или неговите предшественици. Мереха се мостове, булеварди и дори и тоалетни…

Спор имаше и между Слави Георгиев от НФСБ и Ясен Михайлов от ГЕРБ. Докато първият критикуваше властите, че решенията на управляващите са утежнили още повече трафика в града, вторият смяташе, че дори това е комплимент, тъй като показвало, че Пловдив се развива – повече хора, повече работни места, повече пари и коли.

След като стана ясно ,че голяма част от мащабните проектите ще останат за следващия мандат, опозиционерите заявиха, че Иван Тотев оставя всички на следващия кмет след 8 години управление. Това провокира председателят на групата на ГЕРБ Радослава Ташкова да заяви:

„Бъдете сигурни, че ще има и 9-та, 10-та,11-та и 12-та година управление на ГЕРБ и Иван Тотев”, каза Ташкова. Кметът обаче отвърна да не бързат да го издигат.

„Не ме кандидатирайте още, не съм решил дали искам трети мандат. Имам си и друга работа – да си караме моторите с Митко Колев(б.а. кметът на „Западен”)”, подхвърли къде на шега, къде на сериозно кметът. След това той направи заключението, че по всичко личи, че отново балотажът на изборите ще е между ГЕРБ и НФСБ.

Дани Каназирева пък се изненада от настроенията в общинския съвет и заяви, че всичко звучало много прощално.„За много съветници, този мандат ще е прощален”, отвърна й Радослава Ташкова.

Още по страстите от приемането на бюджета вижте в линковете:

Кметът: Оставям проекти за 200 млн. лева за следващия мандат, може да се търси нов заемИван Тотев избра по-различно представяне на бюджета в изборната година

Приеха бюджета на Пловдив, поставят основите на големите проектиФинансовата рамка за 2019 година е 341 милиона лева