Истории от соца разпалиха поредния голям спор в пловдивския парламент  - кой има повече членове на БКП в редиците – ГЕРБ или БСП. Обичайно този спор се въртеше около Спас Гърневски, който обаче напусне местния парламент в посока Народното събрание.

Днешното мерене на бивши членове на Българската комунистическа партия бе провокирано от Николай Радев, който бе убеден, че в редиците на ГЕРБ в Общинския съвет има повече кадри на БКП.

По време на едно от изказванията на съветника от ГЕРБ Вихър Захов кметът Иван Тотев го попита дали той е бил от член на БКП .

„Бях член на БКП по принуда! Това беше условие, за да направиш кариера в Българската армия. Но винаги аз съм се считал за добър офицер!, каза Захов. Той обясни, че партийния секретар често го изкарвал като „враг с партиен билет”, а при един от споровете, дори Захов му е счупил стъклената маса с юмрук.

Кметът: Оставям проекти за 200 млн. лева за следващия мандат, може да се търси нов заемИван Тотев избра по-различно представяне на бюджета в изборната година