"Скритите послания с  Красимир Куртев“ - Скъпи читатели на Trafficnews, добре дошли в рубриката! В поредното издание ще ви представя – Здравето на всяка една зодия.

Овен: Известни са с това, че са импулсивни и своенравни. Въпреки че тези качества могат да бъдат положителни, те също могат да доведат до здравословни проблеми. Те са по-склонни да страдат от стрес и тревожност, отколкото други признаци, както и от главоболие и мигрена. Също така са склонни към наранявания поради импулсивния си характер. Трябва да се уверят, че получават адекватна почивка, да спортуват редовно и да практикуват техники за управление на стреса и да избягват стимуланти като кофеин.

Телец: Въпреки че обикновено са здрави хора, има някои здравословни проблеми, към които са по-склонни от други. Те включват физически здравословни проблеми като болки в гърба и главоболие, както и такива, свързани с гърлото и устата. Не забравяйте, че вашето здраве е във вашите ръце! За тях е важно да отделят време за връзка с природата. Да излезете навън и да се насладите на красотата на естествения свят може да бъде чудесен начин да се отпуснете и да възстановите ума и тялото си.

Близнаци: Известни са с това, че са приказливи и винаги в движение, което може да натовари нервната им система. Опитайте се да правите почивки и практикувайте техники за релаксация като йога или медитация. Те също са податливи на настинки и респираторни проблеми. Може да имат склонност да пропускат хранения или да ядат на бягане. Яденето на питателна храна и поддържането на хидратация ще им помогне да ги поддържате енергични и фокусирани. Прекаленото мислене може да доведе до безпокойство.

Рак: Известни със своята чувствителност, която може да ги направи податливи на стрес и безпокойство. Често срещаните здравословни проблеми за тях включват проблеми с храносмилането, главоболие и умора. Те трябва да се съсредоточат върху много почивка, балансирана диета и редовни упражнения. Намирането на начини за управление на стреса също е от ключово значение, тъй като това може да им помогне да останат здрави и да намали риска от развитие на здравословни проблеми.

Лъв: Предразположени са към сърдечни проблеми. Възможно е да имат високо кръвно налягане или да страдат от сърдечни проблеми. Те трябва да се грижат за сърцето си и да следят нивата на холестерола си. Също така трябва да спортуват редовно и да се хранят здравословно. Някои здравни съвети включват достатъчно сън, избягване на твърде много натрий и захар и поддържане на активен начин на живот. Освен това те трябва редовно да следят нивата на кръвното си налягане.

Дева: Въпреки че като цяло са здрави, има някои здравословни проблеми, към които сте по-податливи от други. Един често срещан проблем е лошото храносмилане. Те са склонни да се тревожат много, което може да доведе до стомашни проблеми. Те трябва да се грижат за стомаха си, като се хранят по-често с малки порции. Често са напрегнати и стресирани, което може да доведе до главоболие. Необходимо е да се погрижат да пият много вода и да спят достатъчно.

Везни: Те обичат различни кухни и са известни със своя сладкиш. Могат да изпитват трудности да кажат „не“, когато трябва, което води до нездравословно поведение, удовлетворяващо хората. Склонни към кожни проблеми като акне, обриви и други кожни раздразнения. За да останат здрави, те трябва да работят върху балансирането на живота си, да поставят здравословни граници с другите и да отделят време за почивка и релаксация. Правилното хранене и хидратация ще ви помогнат да поддържате тялото енергизирано.

Скорпион: Те са известни като интензивни и страстни хора. Те могат да страдат от киселини, лошо храносмилане или други стомашно-чревни проблеми от време на време. Тъй като са склонни да бъдат много активни и енергични, понякога натоварват дихателните си системи. Това може да доведе до проблеми като астма или бронхит. Те често се справят с много стрес в живота си. Това може да се прояви във физически здравословни проблеми като високо кръвно налягане или главоболие.

Стрелец: Това е огнен знак и като такъв те са предразположени към проблеми с кръвното налягане и сърцето. Те също са податливи на стомашно-чревни проблеми, като язви и киселини. Често имат забързан начин на живот, който може да натовари нервната система. Често се срещат и проблеми с долната част на корема. Те трябва да се хранят здравословно и да спортуват редовно, за да поддържат здравето си и да се грижат добре за себе си.

Козирог: Те могат да бъдат здрави и във форма, но също така са склонни към определени здравословни проблеми. Например, те са по-склонни да страдат от депресия. Проблеми със ставите и костите, като артрит и остеопороза, също са често срещани за тях. Също така се сблъскват с проблеми с кожата и косата. Здравословната диета, която включва много плодове и зеленчуци, пълнозърнести храни и постни протеини, може да помогне за поддържане на добро здраве и енергийни нива.

Водолей: Известни са със своята енергична и приключенска природа, така че включването на физическа активност в ежедневието им е важно. Това може да включва йога, бягане, колоездене или туризъм. Те са с приключенски характер, така че включването на разнообразни здравословни храни в диетата им е важно. Твърди се също, че са склонни към безпокойство и имат по-висок от средния риск от развитие на шизофрения. За тях е важно да останат хидратирани.

Риби: Те са силно чувствителни и склонни към безпокойство и депресия. Те също са изложени на по-висок риск от развитие на синдром на хроничната умора и други автоимунни заболявания. По отношение на здравето, те трябва да се съсредоточат върху създаването на баланс в живота си. Това може да означава поставяне на граници, редовни почивки от работа или социални медии и практикуване на грижа за себе си. Медитацията и йогата са чудесни инструменти за облекчаване на стреса и възстановяване на емоционалния баланс.

Бъдете здрави!

Подбрал и изготвил за всички читатели на Trafficnews.bg от езотеричния и астрологичен анализатор Красимир Куртев - Doctor Honoris Causa.