Кметът Здравко Димитров изпрати благодарствени писма до всички народни представители от Пловдив-град и област. В писмата той изказва благодарност за оказаната от тях подкрепа за създаването на референтната лаборатория към Инфекциозна клиника на УМБАЛ „Свети Георги“ за изследване на COVID 19.

„С гордост и удовлетворение можем да кажем, че лабораторията стана факт за изключително кратък срок, благодарение на дарителите, народните представители и институциите, ангажирани с каузата“, се казва в писмото на кмета, публикувано и на неговата Фейсбук страница.

По думите му лабораторията е една изключителна придобивка за Пловдив и за целия регион. Особено важна и ценна е сега, в условията на пандемия, както и в бъдеще, когато в нея ще продължат да се извършват широка гама вирусологични изследвания.

„Благодаря Ви за това, че независимо от идейните и партийните различия, всички Вие се обединихте в името и за доброто на жителите на Пловдив и региона за осигуряване на по-добра превенция срещу разпространяването на зараза и на по-добри условия за опазване на здравето на населението“, подчертава Здравко Димитров.