Соцлидерът Корнелия Нинова ще усмирява партийната опозиция на пленума днес, който се очаква да бъде съпроводен с доста разправии. В навечерието му се появи "кърваво писмо" на 50 видни социалисти начело с лидера на ПЕС Сергей Станишев, в което сегашното ръководство на столетницата беше обвинено в аторитаризъм и провал на последните местни избори. Сред подписалите се бяха също Георги Гергов, съпругът на неуспелия кандидат-кмет на София Мая Манолова - Ангел Найденов, Велислава Дърева, Георги Божинов и Красимир Янков. 

Сложилите параф призоваха за незабавни оставки на Нинова и цялото Изпълнително бюро, както и на Националния предизборен щаб, начело на който е заместник-председателят на БСП Кирил Добрев. От "Позитано" обаче реагираха като обявиха, че членове на левицата са сигнализирали в централата на партията, че нито са полагали подписа си под такъв текст, нито са дали устно съгласие името им да присъства сред изброените. Нещо повече - разбрали са за текста и присъствието им в списъка от имена от медиите.

На днешния пленум ще се обсъжда представянето на БСП на местните социалисти, което според ръководството е голяма крачка напред, а според партийната опозиция е пълен провал.

От 1 декември до края на март трябва да се проведат отчетно-изборните конференции на общинско и областно ниво по места, които трябва да излъчат делегатите за конгреса, който се очаква да се проведе през май догодина.