„Ние в момента не знаем кой кой е – ще правим разузнаване с бой. Влизаме в парламента, няма да се информираме от медиите, а ще бъркаме в държавната кухня, за да видим на какво мирише гозбата, сготвена отвътре“ – така Николай Марков определи бъдещата работа на партия „Величие“ в Народното събрание.

„Ние не определяме дали да има или да няма правителство. Не виждаме с тези хора да имаме общи точки – с първата или втората политическа сила“, каза идеологът на движението Ивелин Михайлов.

В същото време Марков допълни, че ако бъдат поканени на разговори за съставяне на правителство, те ще отидат, защото е „част от политическата култура“.

По думите и на двамата партия „Величие“ се е появила преди два месеца „когато нещата в държавата излязоха от контрол“. Сега имат около 1000 партийни члена.

На въпрос дали са очаквали подобни резултати, Марков и Михайлов отговориха така – „Ние не работим с очаквания, ние знаем какво ще се случи“.

„Подходът ни към бизнеса и политиката е много професионален. Провели сме вътрешни анкети, имаме групи. Ние имаме контрол върху това, което правим“, каза Марков. Според Михайлов партията са очаквали между 0 и 15% подкрепа от избирателите, в зависимост от свършената работа.

Партия „Величие“ 24 хиляди последователи в YouTube, 14 000 във Фейсбук, 6000 в ТикТок и над 2000 в Телеграм. „Печелим хората с истината. Досега им говорят все красиви неща, ние сме хора на действието. Много дела сме свършили като различни организации“, заяви Ивелин Михайлов за БТВ. 

В същото време Марков подчерта, че партията е заложила и на традиционни средства в кампанията си – обиколили са 50 града в страната, където са направили отворени срещи с избиратели, пътували са до Англия, Германия и Австрия. Залите за събитията са платени с пари от дарители.

Като основна идея за своето участие в предстоящото Народно събрание „Величие“ сочат „осветляване на начина, по който се управлява държавата“.

„Имаме ноухау, технология. Политически процеси се осветляват с документи от държавни институции“, коментира Николай Марков.

На въпрос дали депутати и министри трябва да могат да имат двойно гражданство, Николай Марков коментира, че вероятно щяха да подкрепят такова решение. „Нашите сънародници не трябва да са изключени от политическия живот в страната“, смята той.

На въпрос дали държавните регулатори трябва да се избират с две трети мнозинство, Марков коментира, че след като темата е сринала държавното управление, то явно там има проблеми.

На въпрос как определя случващото се в Украйна, Ивелин Михайлов заяви, че това е война, а не специална операция или конфликт. А дали България трябва да помага на Украйна във войната с Русия, Михайлов каза така – „Нямаме възможност да помагаме. Ние нямаме средства. Ние сме невръстно дете в политиката, защото сме унищожена държава“.

Изненадата "Величие"- от Исторически парк, през YouTube към парламентаПаравоенни формирования и финансова пирамида се свързват с новата националистическа партия

Лидерът на „Величие": Няма да се оставим да ни откраднат изборитеНямаме желание да излизаме от НАТО и ЕС, заяви Ивелин Михайлов

100% паралелно преброяване: ДПС – втора политическа сила, „Величие" влиза в парламента7 формации изпращат народни представители, 6 партии евродепутати

"Величие": Няма да подкрепим коалиционно мандатоносителБългария не се управлява от парламента, заяви Николай Марков